#

中考英语模拟试题5

关注此贴
iverson 时间:2005-11-16 00:56  274次点击 | 0 关注

became very hot

B.     northern Asia became very cold

C.     they were interested in America

D.    they liked traveling

63. The New world was _________.

 A. Italy        B. northern Asia     C. Germany         D. America

64. The first Europeans went to America __________ .

 A. on foot     B. by bike          C. by boat           D. by train

65. These Europeans ___________.

A.   didn’t speak the same language

B.   spoke English

C.   spoke German only

D.  spoke both English and German

66. The Europeans went to America in order to _________ .

A. find the New world               B. find a better life

C. build more boats                 D. learn English

                                        B

Kim’s Diary

7:00 a. m.:Woke up. It was sunny but there was a cold wind blowing.

7:00 a. m.:Had breakfast quickly because I got up late.

7:45 a. m.:Lieu arrived on his bike.

8:00 a. m.:Spent morning riding our bike. We visited Ming and Gordon.

12:30 p. m.:Had lunch at Lieu’s house. His mother made hamburgers. They were good to eat.

3:30 p. m.:Went home after playing computer games. Saw Alex in the park on the way home.

4:00 p. m.:Watched TV until dinner time.

67. What was the weather like on the day Kim wrote her diary?

A. Cloudy.         B. Windy         C. Wet            D. Hot

68. Whom did Kim see on the way home?

 A. Gordon.         B. Ming          C. Lieu           D. Alex

69. Kim’s diary tells us that she ___________.

 A. enjoyed her lunch                  B. missed her breakfast

 C. doesn’t like hamburgers

70. The right order of the things Kim did is _____________.

A. watched TV, ate lunch, rode bike and played computer games

B. ate lunch, rode bike, watched TV and played computer games

C. rode bike, ate lunch, played computer games and watched TV

D. played computer games, watched TV, ate lunch and rode bike

                                          C

Today’s Women

People like to say: “The hand that rocks (摇动) the cradle (摇篮) rules the world.” Or they say: “Behind every successful man, there is a woman.”

Now some women still like making their husbands and sons successful. But some women want more for themselves. They went to be successful as men.

Today the best jobs are still given to men. Even when women do the same work, they are often paid less than men. Some women want these things changed. They want to stand beside the men, with the same chances for success.

Now many American women are earning money outside their homes. More than half of the women at the age of eighteen to sixty-five have good jobs. In general, working women have more education than those who stay at home.

Among women with jobs, eight out of ten drive a car to work, and most of them often spend their holidays away from home. They like traveling by air. Women’s work had made several changes in women’s lives- and in men’s lives, too.

But things are quite different from those in the Middle East countries.

In the Middle East countries, women have to stay at home. Their duty is to look after their families and do all the housework. They can’t find work outside. When they go out in public, they cover their faces with something and walk behind their husbands.

For the past few years the women’s life has been changing in those countries. Many women want to play an active role in the society (社会). Though working gives them few chances of getting married, many men still want to marry them in the old ways.

71. More and more women want to get jobs because______________.

A.     they don’t want to stand behind their husbands in the street

B.     they think they are more important than men

C.     they think they are as important as men

D.    housework troubles them too much

72. Some women are still badly paid___________.

A.     because women want more money

B.     because of the old ways of thinking

C.     because women can’t do as well as men do

D.    but we don’t know why

73. If women have got higher education __________ .

A.   they can get better jobs easier

B.   they don’t have to do any housework

C.   they can travel by plane

D.  they can be paid better than men

74. Working gives women ____________ .

A.   the chance to receive more education than men

B.   chances to play an important role in the society

C.   more pay than men

D.  fewer chances of doing the housework

75. From this passage we know ___________ .

A.   women have the same rights as men today

B.   women don’t want to work outside their homes

C.   more and more women want to play an active role in their countries

D.  in the Middle East countries all the women stay at home

 

第二卷(30分)

VIII. 按要求改写句子每空只填一词。将答案写在答题卷上。〈共5小题,每小题2分〉

  76. There’s little time to go for a walk.(改成反意疑问句)

There’s little time to go for a walk, ____ ____ ?

77. We can cut paper with scissors.(同义句转换)

_____ _____ we cut paper?

78. It’s fun to take a journey along Yangzi River.(改成感叹句)

_____ ____ it is to take a journey along Yangzi River.

79. My father began to work in Shenzhen several years ago.(同义句转换)

My father ____ ____ in Shenzhen for several years.

80. The teacher told us that we would not play football in the street.(同义句转换)

The teacher told us ____ _____ play football in the street.

IX. 补全对话

每空只填一词。将答案写在答题卷上。(共10小题,每小题1分)

A: It’s Saturday tomorrow . What are you going to do?

B: I’ve _81__ idea.

A: Why __82__ come to watch a basketball match?

B: Great.

A: We’ll have the last match in the league match. __83___ we win, we’ll be the top.

B: Whom are you going to play __84___?
    A: No. 2 Middle School.

B: They are __85_ a strong team, aren’t they?

A: Yes, it’s not easy to win the match. We are a good team, __86__. We’ll play as _87__ as we can, and we’re __88__ to win them.

    B: Oh! It’s such an ___89___ match. I can’t __90__ it.

X. 书面表达 (10分)

用所给的单词写出一段意思完整的短文,描述一下北方冬天的景象。将答案写在答题卷上。(用词要求在60-80个字之间)

(picture, winter, sky, dark, cover, snow, white, everywhere, boy, skate, real, ice, happy)

 

中考英语模拟试题5答案

V.  31. C  32. D  33. B  34. D  35. A  36. D  37.C  38.C  39.B 

40.D  41.C  42.D  43.B  44.D  45.C

VI. 46.C  47.B  48.B  49.C  50.C  51.D  52.C  53.C  54.D  55.C

VII. (1). 56.A  57.B  58.A  59.B  60.A

(2). A:  61.A  62.B  63.D  64.C  65.A  66.B

   B:  67.B  68.D  69.A  70.C

   C:  71.C  72.B  73.A  74.D  75.C

第二卷

VIII. 76. is there  77.What can  78.What fun  79.has worked 

80.not to

IX. 81.no  82. not  83.If  84.against  85.really  86.too  87.well

   88.sure  89.important  90.miss

X. 略

 


#
#
#
  本帖还有0条回复,请登录查看…   
 注册

  高考英语的帖子